fredag 14 juni 2024

inloggad som

Dansk taxi-app utökas med betalmöjlighet

|  
|  

Sedan starten 2010 har Köpenhamnsbolaget Click A Taxis mobilapp för taxibeställningar används av taxibolag i 5.000 städer i 51 olika länder. Nu har appen, som backas upp av bland andra affärsängeln Tommy Ahlers, utvecklats vidare och ska även inkludera en egen betalningslösning för taxiresor i Danmark och Sverige.

De 20 anställda i Köpenhamn har utvecklat en mobilapp där användaren med ett par klick kan beställa en taxi. Inom några minuter ska den beställda taxin dyka upp till GPS-koordinationen som hämtas från beställarens mobil.

Hittills har appen enbart använts för att beställa taxin, men efter en lång utvecklingstid ska nu även en betalningsfunktion implementeras. Det kommer först ske i Köpenhamnsregionen i år och därefter i Sverige nästa år, där appen används av taxibolag i 125 städer. Den stora utmaningen har varit att hantera alla de valutor som de 2.000 anslutna taxibolagen använder.

Intäkterna till Click A Taxi kommer från taxibolagen.

— Men vi spar pengar åt taxibolagen, säger medgrundaren Nikolaj Køster.

I dag använder över 100.000 danskar appen som sedan starten har finansierats av de två affärsänglarna Claus Moseholm och Tommy Ahlers, tidig investerare i uppköpta IT-bolaget Podio. Tillsamman har de gått in med tolv miljoner danska kronor i verksamheten.

— Vi har en kontinuerlig dialog om en ny kapitalrunda och vi kommer att ta in riskkapital nästa år. Bolaget visar inte positivt resultat ännu även om intäkterna växer, säger Nikolaj Køster.

Vid senaste offentliga årsredovisningen från 2011 hade bolaget ett positivt eget kapital på 3,6 miljoner danska kronor och redovisade en förlust på knappt en halv miljoner kronor.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Sedan starten 2010 har Köpenhamnsbolaget Click A Taxis mobilapp för taxibeställningar används av taxibolag i 5.000 städer i 51 olika […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.