fredag 17 maj 2024

inloggad som

Dansk taxi-app utökas med betalmöjlighet

|  
|  

Sedan starten 2010 har Köpenhamnsbolaget Click A Taxis mobilapp för taxibeställningar används av taxibolag i 5.000 städer i 51 olika länder. Nu har appen, som backas upp av bland andra affärsängeln Tommy Ahlers, utvecklats vidare och ska även inkludera en egen betalningslösning för taxiresor i Danmark och Sverige.

De 20 anställda i Köpenhamn har utvecklat en mobilapp där användaren med ett par klick kan beställa en taxi. Inom några minuter ska den beställda taxin dyka upp till GPS-koordinationen som hämtas från beställarens mobil.

Hittills har appen enbart använts för att beställa taxin, men efter en lång utvecklingstid ska nu även en betalningsfunktion implementeras. Det kommer först ske i Köpenhamnsregionen i år och därefter i Sverige nästa år, där appen används av taxibolag i 125 städer. Den stora utmaningen har varit att hantera alla de valutor som de 2.000 anslutna taxibolagen använder.

Intäkterna till Click A Taxi kommer från taxibolagen.

— Men vi spar pengar åt taxibolagen, säger medgrundaren Nikolaj Køster.

I dag använder över 100.000 danskar appen som sedan starten har finansierats av de två affärsänglarna Claus Moseholm och Tommy Ahlers, tidig investerare i uppköpta IT-bolaget Podio. Tillsamman har de gått in med tolv miljoner danska kronor i verksamheten.

— Vi har en kontinuerlig dialog om en ny kapitalrunda och vi kommer att ta in riskkapital nästa år. Bolaget visar inte positivt resultat ännu även om intäkterna växer, säger Nikolaj Køster.

Vid senaste offentliga årsredovisningen från 2011 hade bolaget ett positivt eget kapital på 3,6 miljoner danska kronor och redovisade en förlust på knappt en halv miljoner kronor.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Sedan starten 2010 har Köpenhamnsbolaget Click A Taxis mobilapp för taxibeställningar används av taxibolag i 5.000 städer i 51 olika […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]