måndag 6 maj 2024

inloggad som

Rosengård Invest säljer portföljbolag

Riskkapitalbolaget Rosengård Invest i Malmö säljer Mobilgiganten till storsatsande Dialect-kedjan. Skånska Mobilgiganten har på sju år vuxit till att omsätta 90 miljoner kronor med 45 anställda.

Mobilgiganten säljer mobiltelefoner och tillbehör i en butik i centrala Malmö samt via webben. Rosengård Invest hade 20 procent av aktierna och grundarna 80 procent, genom holdingbolaget AP Holding. Hur mycket köpeskillingen är hålls hemligt.

— Vi får betalt i form av kontanter och koncernaktier, säger vd Amir Poursamad som startade företaget 2005 tillsammans med Puia Shamsossadati.

Bland investerarna i Rosengård Invest märks E.on, Trelleborg och Swedbank. Bolaget bildades 2009 och gick två år senare in i Mobilgiganten. Kvarvarande innehav är bland annat Beepsend och Ikaros Cleantech. Vd är Malmöprofilen Ljubo Mrnjavac.

För Dialect är förvärvet av Mobilgiganten det andra i Skåne på kort tid. I oktober köptes Telesystem Communications AB, med filialer i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

Kristian Svensson

Riskkapitalbolaget Rosengård Invest i Malmö säljer Mobilgiganten till storsatsande Dialect-kedjan. Skånska Mobilgiganten har på sju år vuxit till att omsätta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.