måndag 20 maj 2024

inloggad som

Avensia startar expertkonsultbolag

Börsnoterade e-handelsföretaget Avensia i Lund renodlar och separerar e-handelsverksamheten från bolagets konsultverksamhet. Avensias seniorkonsulter kommer framöver att arbeta i det nya dotterbolaget Lightstorm, medan e-handeln sköts från Avensia AB.

— Genom omstruktureringen får vi en tydlighet i kommunikationen både mot de anställda och mot marknaden. Våra produktbolag blir än mer fokuserade, säger Per Wargéus, VD på Avensias moderbolag Avensia Innovation.

Lightstorm består initialt av bolagets befintliga 5-6 seniorkonsulter, men Per Wargéus räknar med att mellan 20 och 30 personer inom några år kommer att jobba på företaget. För tillfället rekryterar bolaget nya medarbetare, främst till kontoren i Skåne.

På konsultsidan är TAC (Schneider Electric), Region Skåne och Tetra Pak några av de största kunderna. På e-handelssidan är det Mekonomen, Menigo samt Kjell & Company som drar.

Bolagets omsättning årets första nio månader är 44,8 miljoner kronor, en ökning jämfört med 31,1 miljoner under samma period förra året.

Anders Frick

Börsnoterade e-handelsföretaget Avensia i Lund renodlar och separerar e-handelsverksamheten från bolagets konsultverksamhet. Avensias seniorkonsulter kommer framöver att arbeta i det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.