söndag 5 maj 2024

inloggad som

Qubulus öppnar säljkontor i USA

|  
|  ,

Malmöbaserade Qubulus har inlett en kapitaljakt på 25 till 50 miljoner kronor för en expansion av bolagets teknik för inomhuspositionering i storstäder över hela världen. Samtidigt öppnar företaget ett kontor i Boston, USA.

De två grundarna Ants Maran och Frank Schuil har de senaste veckorna farit världen runt på pitchevenemang i bland annat Amsterdam, London, Stuttgart och Barcelona. Nyligen var de i USA för att visa upp sina idéer för mobil- och operatörsbolag i Silicon Valley, investerare i Washington samt potentiella kunder, partners och investerare i Boston.

Det är också i Boston, på Cambridge Innovation Center, som bolaget i slutet av oktober kommer att öppna kontor. Där kommer Frank Schuil att sitta fram till årsskiftet, under tiden som en amerikansk säljchef rekryteras.

— Vi söker inte pengar för att finansiera vår dagliga verksamhet, utan för den här globala utrullningen som ska ge massivt stöd för sammanhängande inomhuspositionering i storstäder över hela världen, säger VD Ants Maran.

Antalet städer som kan täckas beror på hur många miljoner kronor som bolaget får in. Planen är att dra igång i januari nästa år.

Qubulus mjukvara registrerar radiosignaler från trådlösa nätverk i närheten och mobilnätens basstationer. När signalerna behandlas fås ett så kallat radiofingeravtryck, vilket ger en exakt position i varje enskilt ögonblick. Noggrannheten är en meter, men Qubulus siktar på att kunna erbjuda decimeterprecision inom något år.

I dag arbetar 14 personer i Qubulus, men Ants Maran räknar med att Qubulus har växt till ett 40-tal i slutet av nästa år. Bolaget har hittills i år omsatt omkring sju miljoner kronor.

Anders Frick

Malmöbaserade Qubulus har inlett en kapitaljakt på 25 till 50 miljoner kronor för en expansion av bolagets teknik för inomhuspositionering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.