torsdag 25 april 2024

inloggad som

Qubulus öppnar säljkontor i USA

|  
|  ,

Malmöbaserade Qubulus har inlett en kapitaljakt på 25 till 50 miljoner kronor för en expansion av bolagets teknik för inomhuspositionering i storstäder över hela världen. Samtidigt öppnar företaget ett kontor i Boston, USA.

De två grundarna Ants Maran och Frank Schuil har de senaste veckorna farit världen runt på pitchevenemang i bland annat Amsterdam, London, Stuttgart och Barcelona. Nyligen var de i USA för att visa upp sina idéer för mobil- och operatörsbolag i Silicon Valley, investerare i Washington samt potentiella kunder, partners och investerare i Boston.

Det är också i Boston, på Cambridge Innovation Center, som bolaget i slutet av oktober kommer att öppna kontor. Där kommer Frank Schuil att sitta fram till årsskiftet, under tiden som en amerikansk säljchef rekryteras.

— Vi söker inte pengar för att finansiera vår dagliga verksamhet, utan för den här globala utrullningen som ska ge massivt stöd för sammanhängande inomhuspositionering i storstäder över hela världen, säger VD Ants Maran.

Antalet städer som kan täckas beror på hur många miljoner kronor som bolaget får in. Planen är att dra igång i januari nästa år.

Qubulus mjukvara registrerar radiosignaler från trådlösa nätverk i närheten och mobilnätens basstationer. När signalerna behandlas fås ett så kallat radiofingeravtryck, vilket ger en exakt position i varje enskilt ögonblick. Noggrannheten är en meter, men Qubulus siktar på att kunna erbjuda decimeterprecision inom något år.

I dag arbetar 14 personer i Qubulus, men Ants Maran räknar med att Qubulus har växt till ett 40-tal i slutet av nästa år. Bolaget har hittills i år omsatt omkring sju miljoner kronor.

Anders Frick

Malmöbaserade Qubulus har inlett en kapitaljakt på 25 till 50 miljoner kronor för en expansion av bolagets teknik för inomhuspositionering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.