lördag 4 maj 2024

inloggad som

120 miljoner i riskkapital till BoneSupport

Rapidus kunde i går avslöja att statliga Industrifonden är ny storägare i Ideonbolaget BoneSupport. I dag väljer VD Fredrik Lindberg att kommentera affären.

Totalt tar företaget in 120 miljoner kronor i en nyemission, varav Industrifonden står för 40 miljoner. Gamla ägare som riskkapitalbolaget HealthCap tecknar också sin andel.

BoneSupport har utvecklat ett keramiskt bensubstitut som kan injiceras i skelettet för att underlätta läkning av frakturer i bland annat ryggraden. Det nya kapitalet ska gå till expansion i Tyskland.

— USA är den största marknaden, men i Tyskland är alla våra produkter godkända i dag. Vi har även försäkringstäckning där och därför prioriterar vi Tyskland, säger Fredrik Lindberg.

BoneSupports benmaterial kan ersätta det plexiglasbaserade material som ofta används i dag men som inte är helt giftfritt. Idén kommer från Lundaforskaren Lars Lidgren som bildade bolaget 1999.

I dag finns sju anställda på dotterbolaget i Tyskland. Utökningen med nya säljare kommer att ske gradvis och Fredrik Lindberg räknar med att om ett år ha ytterligare en handfull anställda på plats.

Kristian Svensson

Rapidus kunde i går avslöja att statliga Industrifonden är ny storägare i Ideonbolaget BoneSupport. I dag väljer VD Fredrik Lindberg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.