tisdag 30 april 2024

inloggad som

Uppstickare inom bemanning växer

För drygt två år sedan växlade Malmöbaserade Additude spår och gick från att vara en renodlad rekryteringsfirma till att även erbjuda konsulttjänster inom teknik och IT. Sedan dess har antalet anställda ökat från 2 till 25.

Additude startades 2004 som ett lokalkontor till Stockholmsbolaget Multitude. Då kretsade verksamheten kring rekrytering inom IT-sektorn. I kundlistan fanns exempelvis ST-Ericsson och TAT. 2008 blev Malmökontoret en egen verksamhet och ett år senare anslöt Jim Roslund och Jan Karlsson från IT-Resurs. Den senare ansvarade bland annat för IT-Resurs etablering i Malmö.

— Vi tog in fler delägare och ökade säljkraften. Samtidigt breddade vi oss till andra branscher än IT. För det brutna räkenskapsåret 2010-2011 beräknas omsättningen landa på 18 miljoner kronor med en rörelsemarginal på mellan 20-25 procent. Framför allt går industrisidan starkt där fokus har flyttats något från teknik till affärsutveckling, säger VD Peter Johansson.

Han räknar med att expandera företaget för att vid nästa bokslut vara upp mot 50 anställda, med dubblad omsättning. Bland kunderna märks Cybercom, ÅF, Golden Gekko och VA Syd.

— Det är kombinationen av rekrytering och bemanning inom teknik och IT som har möjliggjort den snabba tillväxten. Vi har också uppdrag i Stockholm och tittar på en etablering där. Men först vill vi nå en kritisk massa här i Skåne, säger Peter Johansson.

Additude ägs i dag av de fyra grundarna, varav Peter Johansson är en.

Joel Lyth

För drygt två år sedan växlade Malmöbaserade Additude spår och gick från att vara en renodlad rekryteringsfirma till att även […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad