måndag 6 maj 2024

inloggad som

…medan delägaren öppnar kontraktsforskning i Lund

Forskningsbolaget Redoxis är på väg att starta en avdelning för kontraktsforskning där man ska utvärdera nya läkemedel.
Avdelningen kommer ha sin huvudverksamhet i Lund, men blir ett sidospår för bolaget, som främst sysslar med egen forskning kring metabola och inflammatoriska sjukdomar.

Redoxis har huvudkontor i Göteborg och är grundat av Rikard Holmdahl, tidigare professor vid Lunds universitet men nu vid Karolinska institutet, och VD Peter Olofsson. Laboratorieforskningen bedrivs i Lund Bioincubator och bolaget har flera patentsökta läkemedelskandidater.

— Vårt första projekt för behandling av autoimmuna sjukdomar utvecklas vidare i ProNoxis. Nu driver vi ett nytt utvecklingsprojekt kring ett enzym med koppling till ledgångsreumatism hos män. Tillsammans med Karolinska institutet ska vi det närmaste året undersöka om det går att ta fram en behandling riktad mot enzymet, säger Peter Olofsson.

Redoxis har i dag fem anställda och håller på att rekrytera ytterligare en. Någon finansiering behövs inte det närmsta året. Företagets ägs av holdingbolagen Vacara AB och Sätila Holding AB, samt av grundare och personal.

Lisa Kirsebom

Forskningsbolaget Redoxis är på väg att starta en avdelning för kontraktsforskning där man ska utvärdera nya läkemedel. Avdelningen kommer ha […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.