fredag 23 februari 2024

inloggad som

…medan delägaren öppnar kontraktsforskning i Lund

Forskningsbolaget Redoxis är på väg att starta en avdelning för kontraktsforskning där man ska utvärdera nya läkemedel.
Avdelningen kommer ha sin huvudverksamhet i Lund, men blir ett sidospår för bolaget, som främst sysslar med egen forskning kring metabola och inflammatoriska sjukdomar.

Redoxis har huvudkontor i Göteborg och är grundat av Rikard Holmdahl, tidigare professor vid Lunds universitet men nu vid Karolinska institutet, och VD Peter Olofsson. Laboratorieforskningen bedrivs i Lund Bioincubator och bolaget har flera patentsökta läkemedelskandidater.

— Vårt första projekt för behandling av autoimmuna sjukdomar utvecklas vidare i ProNoxis. Nu driver vi ett nytt utvecklingsprojekt kring ett enzym med koppling till ledgångsreumatism hos män. Tillsammans med Karolinska institutet ska vi det närmaste året undersöka om det går att ta fram en behandling riktad mot enzymet, säger Peter Olofsson.

Redoxis har i dag fem anställda och håller på att rekrytera ytterligare en. Någon finansiering behövs inte det närmsta året. Företagets ägs av holdingbolagen Vacara AB och Sätila Holding AB, samt av grundare och personal.

Lisa Kirsebom

Forskningsbolaget Redoxis är på väg att starta en avdelning för kontraktsforskning där man ska utvärdera nya läkemedel. Avdelningen kommer ha […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.