måndag 20 maj 2024

inloggad som

Ny utbildning ska vässa kvinnliga entreprenörer

Tillväxtverket satsar 400.000 kronor på ett utbildningsprogram för kvinnliga företagare som Piku i Löddeköpinge drar igång. Målgruppen är entreprenörer med konkreta expansionsplaner.

Programmet handlar om affärsutveckling i tjänsteföretag. Pengarna från Tillväxtverket ligger inom ramen för regeringens projekt för att främja kvinnors företagande.

Ambitionsnivån är hög för utbildningen, förklarar Ingrid Haraldsson, VD på Piku. Det är bara kvinnor som driver företag på heltid som kan ta del av de 40 platserna.

— Av alla hundratals projekt som genomförts med hjälp av regeringens pengar är det många som inte visat effekt. Det är vi säkra på att detta kommer att göra, säger Ingrid Haraldsson.

Ansökningstiden går ut i juni. Fram till november kommer sedan sju utbildningsträffar att hållas. På schemat står bland annat marknadsföringsstrategier. Tillväxtverkets pengar sponsrar programmet till 65 procent medan resten finansieras med deltagaravgifter.

Kristian Svensson

Tillväxtverket satsar 400.000 kronor på ett utbildningsprogram för kvinnliga företagare som Piku i Löddeköpinge drar igång. Målgruppen är entreprenörer med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.