tisdag 30 april 2024

inloggad som

Oatley och Ubiqo bland regionens Shanghaigäster

Arbetet med gästlistan för Malmö stads och Regions Skånes representation vid världsutställningen i Shanghai är i full gång. Klara att åka är bland andra Landskronabolaget Oatley och Malmöbaserade Ubiqo, medan konsultkoncernen Sigma ännu inte tackat ja.

Under en vecka i slutet av oktober får Malmö stad och Region Skåne disponera stora delar av den svenska paviljongen för att visa upp regionen och skapa affärskontakter för skånska bolag och organisationer. Förutom utställningar och presentationer blir det mingel med kinesiska politiker och näringslivshöjdare.

Utöver IT-säkerhetsbolaget Ubiqo kommer på Malmö stads inbjudan Helsingborgsbaserade industribolaget Nederman att delta liksom Sea-U och Scandinavian Green Roof Association. De två sistnämnda är icke vinstdrivande initiativ för att öka kunskapen om den marina miljön respektive tak täckta av växter.

— Vi hoppas också få med oss Phyto Technologies, som sysslar med vattenrening, och Sigma, som jobbat mycket med grön IT, säger Grethe Lindhe, projektledare för Malmö stads medverkan vid Shanghai.

Region Skåne har inte kommit lika långt med sin planering. Klara att åka är i varje fall livsmedelsbolaget Oatley i Landskrona.

Anders Frick

Arbetet med gästlistan för Malmö stads och Regions Skånes representation vid världsutställningen i Shanghai är i full gång. Klara att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.