lördag 28 september 2024

inloggad som

Seed Capital bakom Eyermanns nya paparazzibolag

Biotekprofilen och affärsutvecklaren Jørgen Thorball och Peter Eyermann, grundare av Malmöbyrån Attraction, har startat ett nytt bolag i Köpenhamn. Som medfinansiär står riskkapitalfonden Seed Capital Denmark.

Bolaget YourGlobalEye lanserar i november den första versionen av en sajt där företag ska kunna beställa bilder av sina egna varor, tagna av privatpersoner världen över. Bolagen ska få information om hur deras varor presenteras i butiker och andra miljöer, genom att vanliga personer tar på sig rollen som så kallade ”mystery shoppers” och tar bilder av varorna. Bilderna laddas upp på sajten och den fotograf som levererat något som efterfrågats får betalt.

Konceptet har redan smygtestats med några skandinaviska pilotkunder och med mysterieshoppare i bland annat England. Men fortfarande håller YourGlobalEye mycket låg profil.

— Det handlar om bilddokumentation av vad som faktiskt möter kunderna. Så mycket mer vill vi inte berätta ännu, men vi är väldigt glada att Seed Capital tror så mycket på vår idé att de vill investera i den, säger VD Bo Windahl.

Han har arbetat som marknadschef för flera stora bolag i Skandinavien, bland annat Skandinavisk Tobakskompagni, och är sedan i augusti heltidsanställd i YourGlobalEye.

Eyermann och Thorball har jobbat ihop förut. Bland annat var båda med om att grunda bioteknätverket BiotechBuilders och 2006 drog de igång ett EU-finansierat projekt kallat Innovation Circus. I YourGlobalEye gör de enligt Jørgen Thorball verklighet av en idé som han fick för femton år sedan, när han arbetade som produktchef på Pharmacia i Stockholm. I YourGlobalEye är Thorball styrelseordförande, medan Peter Eyermann sitter i den rådgivande styrelsen.

Lisa Kirsebom

Biotekprofilen och affärsutvecklaren Jørgen Thorball och Peter Eyermann, grundare av Malmöbyrån Attraction, har startat ett nytt bolag i Köpenhamn. Som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Lundabyrå köps av Spiltan-backad grupp – och flyttar till Malmö

    Spiltan-backade byrågruppen Collaboration Art köper den Lundabaserade byrån Nordic Branch. Byrån blir därmed koncernkollega till Malmö-byråerna WGP och Innosearch. Inom kort flyttar de alla ihop.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.