måndag 29 april 2024

inloggad som

Virtuellt Köpenhamn gör shoppingen till cyberpromenad

Nu ska Köpenhamn bli tredimensionell handelsstad på nätet. I början av december lanseras sajten Webenhavn, som investerare har satsat över tio miljoner danska kronor på. Än har det inte blivit någon rusning, men hittills har 40 butiker gått med.

— Vi förhandlar just med många fler varumärken och butiker. Målet är att ha minst 100 butiker lagom till invigningen. Därefter planerar vi att öppna liknande städer ibland annat Sverige och Norge, säger försäljningsdirektör Maja Lund Hermansen till Rapidus.

Besökarna navigerar genom att klicka på vägskyltar i den virtuella staden, som har drag av såväl verklighetens Köpenhamn som spelet Second Life. Genom att gå in i virtuella affärer kan webbsurfare titta på och köpa allt från konstverk till bilar.

— Det här är framtidens shopping. Webenhavn handlar om personalisering och engagemang. Dessutom är det öppet dygnet runt, året om, säger Maja Lund Hermansen.

Bakom projektet står företaget Dansk Netdetail, som uppger att fem investerare totalt har investerat ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Firman grundades i våras av Jens Christian Hermansen tillsammans med Vincent Weberink.

Dansk Netdetail har idag försäljningskontor i Danmark samt marknadsföringskontor i Nederländerna och Belgien. Utvecklingen sker i Ukraina. Bolaget har ett 30-tal anställda.

Anders Frick

Nu ska Köpenhamn bli tredimensionell handelsstad på nätet. I början av december lanseras sajten Webenhavn, som investerare har satsat över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.