fredag 29 mars 2024

inloggad som

Virtuellt Köpenhamn gör shoppingen till cyberpromenad

Nu ska Köpenhamn bli tredimensionell handelsstad på nätet. I början av december lanseras sajten Webenhavn, som investerare har satsat över tio miljoner danska kronor på. Än har det inte blivit någon rusning, men hittills har 40 butiker gått med.

— Vi förhandlar just med många fler varumärken och butiker. Målet är att ha minst 100 butiker lagom till invigningen. Därefter planerar vi att öppna liknande städer ibland annat Sverige och Norge, säger försäljningsdirektör Maja Lund Hermansen till Rapidus.

Besökarna navigerar genom att klicka på vägskyltar i den virtuella staden, som har drag av såväl verklighetens Köpenhamn som spelet Second Life. Genom att gå in i virtuella affärer kan webbsurfare titta på och köpa allt från konstverk till bilar.

— Det här är framtidens shopping. Webenhavn handlar om personalisering och engagemang. Dessutom är det öppet dygnet runt, året om, säger Maja Lund Hermansen.

Bakom projektet står företaget Dansk Netdetail, som uppger att fem investerare totalt har investerat ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Firman grundades i våras av Jens Christian Hermansen tillsammans med Vincent Weberink.

Dansk Netdetail har idag försäljningskontor i Danmark samt marknadsföringskontor i Nederländerna och Belgien. Utvecklingen sker i Ukraina. Bolaget har ett 30-tal anställda.

Anders Frick

Nu ska Köpenhamn bli tredimensionell handelsstad på nätet. I början av december lanseras sajten Webenhavn, som investerare har satsat över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]