lördag 28 september 2024

inloggad som

Blompionjär går in i Mincbolag

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro.

Solentro, vars affärsidé är att göra presentböcker av kundernas egna texter och bilder, rönte nyligen uppmärksamhet när de i TV-programmet Draknästet tackade nej till 1,5 miljoner kronor i riskkapital.

— I TV var det ett rätt skruvat format där vi bara träffade investerarna i en timme. Med Peter Ljungbeck har vi dels fått en personlig koppling, dels är vi mer överens om bolagets värdering, säger Tobias Schildfat, en av Solentros två grundare.

Peter Ljungbeck var VD för EuroFlorist från starten 1982 fram till september 2008 och står fortfarande som näst största ägare till blomsterkoncernen, som omsatte 550 miljoner kronor senaste räkenskapsåret. Hur mycket han gått in med i Solentro vill Tobias Schildfat inte uppge men säger att det rör sig om en ”betydande summa”.

Malmöbaserade Solentro sysselsätter i dag en handfull personer. Bolaget har försäljning i elva länder och är på väg att etablera sig i Tyskland.

Erik Olausson

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro. Solentro, vars affärsidé […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Tipsa oss!

    Vi på Rapidus brinner för det skånska näringslivet. Vi vill ge dig en heltäckande bevakning av det som händer i vår region. Men vi kan inte veta allt. Tipsa oss!

  • Fler blommor i skånska vägkanter

    Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Bokförlag i Helsingborg växer med förvärv

    Det börsnoterade bokförlaget Hoi Publishing, med redaktion i Helsingborg, köper Lundaförlaget Ekström & Garay. Med affären befäster Hoi sin ställning som Sveriges största hybridförlag.

  • The Conference öppnar dörrarna

    Det som började som en internkonferens är i dag en välrenommerad plattform för kreativa näringar.

  • Helsingborgsförlaget Komlitt säljs

    Bokförlaget Ordstark i Helsingborg säljer och prioriterar om.

  • Helsingborgare utmanar Radiosporten

    Sportscom heter den nya streamingtjänsten som lanseras i veckan. Bolaget har lockat tunga investerare.

  • Två öl per sekund & över 60 miljoner i vinst

    En rörelsemarginal på 32 procent är något många bolag bara kan drömma om, men så lönsam är festivalen Sweden Rock. […]

  • Minut för Minut

    Referat av Mette Carlbom Uppslutningen var stor när Rapidus på torsdagen för tjugoandra året i rad korade Årets Rapidusföretag som […]