lördag 18 maj 2024

inloggad som

…och satsar på iPhone-utveckling

|  
|  

Mjukvarukonsulterna i Way-gruppen har inrättat en ny enhet, specifikt inriktad på utveckling för Apples iPhone. Första färdiga produkten är ett nysläppt program för att läsa Sydsvenskan i telefonen.

Totalt jobbar 6-7 personer med att utveckla iPhoneprogram som sedan laddas ner direkt av användaren via Apples Appstore.

— Vi tittar också på att jobba med andra plattformar, som Googles Android, säger Mats Weidmar, styrelseordförande i en rad Way-bolag.

Sedan tidigare utvecklas en GPS-baserade mobilapplikation i den interna företagsinkubatorn WayLabs. Där rör det sig om ett system som automatiskt kopplar kartpositioner till bilder tagna med mobilkameran, vilket är tänkt att användas av företag som till exempel inspekterar el- och telekablar ute i terrängen.

Erik Olausson

Mjukvarukonsulterna i Way-gruppen har inrättat en ny enhet, specifikt inriktad på utveckling för Apples iPhone. Första färdiga produkten är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]