tisdag 8 oktober 2024

inloggad som

Här är bolagen som pitchar på Skåne Capital Day

|  

På onsdag är det Skåne Capital Day. Nio företag från skånska inkubatorer ska pitcha sina affärsidéer för potentiella investerare. Värd för eventet är Minc i Malmö, med kommunikationschef Sanna Lindberg.

Tidigare i år slog de fyra skånska inkubatorerna Minc, Ideon, Hetch och Krinova ihop sina pitch-event och bildade Skåne Capital Day. I våras hölls det första gemensamma investerarminglet på Ideon i Lund och på onsdag är det alltså dags igen, den här gången på Minc i Malmö.

– Nästan 100 personer är anmälda till eventet, varav 60 stycken är investerare, säger Mincs kommunikationschef Sanna Lindberg.

De nio företagen som ska pitcha är samtliga i en tillväxtfas där nytt kapital är nödvändigt och de är också helt nya programbolag inom respektive inkubator.

– Företagen söker investeringar på mellan 2 och 5 miljoner kronor, säger Sanna Lindberg.

Exakt datum för nästa Skåne Capital Day är inte satt, men det blir någon gång under våren.

– Då kommer Hetch och Krinova stå som värdar, säger Sanna Lindberg.

Efter Skåne Capital Day i våras har AI-företaget Lightbringer, som Rapidus nyligen skrev om, fått in 8,5 miljoner i sin första investeringsrunda. En av investerarna är Skåne Ventures (investeringsbolaget som Minc, Ideon Innovation, Hetch och Krinova ligger bakom). Skåne Ventures gick även in i andra pitchande företag, som Trepli, Taxwise, Angry Camel och Re:meat.

Här är listan på de nio företagen som ska pitcha sina affärsidéer under Skåne Capital Day:

Madh från Minc är ett globalt denimkollektiv som kombinerar innovation och hållbarhet för att skapa skräddarsydda jeans med fokus på personlig uttrycksfrihet.

Plockhugget från Minc har utvecklat ett certifikat för att säkerställa att virke har blivit plockhugget. Enligt företaget har certifikatet uppkommit då både producenter och leverantörer av virke har börjat efterfråga mer hållbara material.

Curastream.ai från Minc använder AI för att effektivisera journalhantering och förbättra vårdpersonalens arbetsflöden med fokus på säkerhet och enkelhet.

Soop Systems från Hetch erbjuder ett digitalt verktyg som ska förenkla butikshanteringen genom att optimera manuella uppgifter.

Allie från Hetch är en app med samma namn, eller ”en digital bästa vän” som företaget kallar den, som ska förebygga ensamhet.

Bauger från Hetch erbjuder begravningsbyråer och anhöriga en transparent och användarvänlig plattform som ska underlätta planering och genomförande av en begravning.

Agro-Dit från Krinova tillhandahåller verktyg för jordmätningar i realtid, vilket ska göra att extra arbetstimmar på underhåll och installation kan undvikas, samtidigt som kunden förses med tillförlitlig och praktiska data.

Nothing Fishy från Krinova tillverkar frysta, veganska fisksubstitut. Enligt företaget är konsistens, smak, utseende och doft på produkterna identiska med riktig fisk.

Green Urbansights från Ideon arbetar med att skapa gröna urbana landskap och lösningar för hållbara städer. Företaget ska effektivisera hanteringen av stadsnära träd med satellitbilder och AI för snabba, kostnadseffektiva inventeringar och insikter om trädens vitalitet.

Martin Linderoth

På onsdag är det Skåne Capital Day. Nio företag från skånska inkubatorer ska pitcha sina affärsidéer för potentiella investerare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad