torsdag 19 september 2024

inloggad som

Hero Gaming lämnar Malmö 

|  
|  

Spelbolaget Hero Gaming flyttar sin operativa spelverksamhet till Malta. Kvar i Malmö blir verksamheten för utveckling och design. Grundaren Georg Westin ser fortfarande Malmö som en viktig teknikhub.

Kasino- och bettingbolaget Hero Gaming startades av Casumo-grundaren Georg Westin. För några år sedan flyttade han och spelbolagets ledning till Marbella i Spanien. Nu flyttar den operativa verksamheten till Malta.

– Det handlar om en större omorganisation och den beror främst på att vi för ett halvår sedan slog oss samman med ett cypriotiskt bolag för att öka vår styrka. Det är komplicerat med onlinespel och regelverk i Europa och Malta är något av en hemmaplan för vår bransch, säger Georg Westin.

Hero Gaming har i dag 65 medarbetare fördelat på kontoren i Malmö, Malta och Marbella. Grundverksamheten består av 18 olika spelvarumärken och den största marknaden är Japan. Omsättningen ligger på drygt en halv miljard kronor med en marginal på 20 procent. 

– Jag är själv skåning och jag gillar Malmö. Staden är fortsatt en stark teknikhub och därför blir vår verksamhet för utveckling och design kvar där, säger Georg Westin.

För några år sedan fanns planer på att ta Hero Gaming till börsen, men planerna lades på is. Detta eftersom bettingspelmarknaden i Sverige inte levde upp till förväntningarna efter omregleringar, vilket i sin tur ledde till ett lågt intresse för investeringar i branschen. 

– Jag har inte stängt dörren helt för en börsintroduktion, men just nu är vi nöjda som det är.

Georg Westin har investerat i ett antal SaaS-bolag, samtliga med en digital aspekt, genom sitt eget bolag Maxify. Därigenom innehar han även små ägandepositioner i bland annat Klarna och finansappen Revolut.

Martin Linderoth

Spelbolaget Hero Gaming flyttar sin operativa spelverksamhet till Malta. Kvar i Malmö blir verksamheten för utveckling och design. Grundaren Georg Westin ser fortfarande Malmö som en viktig teknikhub.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad