lördag 4 maj 2024

inloggad som

Krinova flyttar in på Minc

|  ,
|  

Startup-hubben Minc, Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad samt Malmö stad inleder ett samarbete i syfte att stärka stödet för uppstartsbolag inom livsmedelsutveckling i Malmö.

I praktiken innebär det att personal från Krinova, specialiserad på affärsutveckling inom livsmedelssektorn, kommer att få ett kontor i Mincs lokaler. 

– Malmö är en het startup-stad och livsmedelsutveckling är ett växande område. Vi har många entreprenörer som vill vara en del av Malmös startup-community, men våra coacher är inte specialiserade på foodtech som de är i Kristianstad. Så entreprenörerna har fått söka sig dit, men nu ska de kunna fortsätta bo i Malmö men ändå få tillgång till Krinovas spetskompetens, säger Mincs vd Daniel Persson. 

Krinova har livsmedelsutveckling som ett fokusområde och hos Minc i Malmö finns företagen Lupinta, Simply No Waste, Raging Pig Company, Angry Camel och Eat:em som alla jobbar med livsmedelsinnovationer. 

– Vi hoppas att detta blir en signal till boende i Malmö. Om man vill jobba med att ta fram framtidens livsmedel och utveckla livsmedelsindustrin, så kan man bo här, säger Daniel Persson. 

Emiliano Strauss

Startup-hubben Minc, Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad samt Malmö stad inleder ett samarbete i syfte att stärka stödet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.