tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Krinova flyttar in på Minc

|  ,
|  

Startup-hubben Minc, Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad samt Malmö stad inleder ett samarbete i syfte att stärka stödet för uppstartsbolag inom livsmedelsutveckling i Malmö.

I praktiken innebär det att personal från Krinova, specialiserad på affärsutveckling inom livsmedelssektorn, kommer att få ett kontor i Mincs lokaler. 

– Malmö är en het startup-stad och livsmedelsutveckling är ett växande område. Vi har många entreprenörer som vill vara en del av Malmös startup-community, men våra coacher är inte specialiserade på foodtech som de är i Kristianstad. Så entreprenörerna har fått söka sig dit, men nu ska de kunna fortsätta bo i Malmö men ändå få tillgång till Krinovas spetskompetens, säger Mincs vd Daniel Persson. 

Krinova har livsmedelsutveckling som ett fokusområde och hos Minc i Malmö finns företagen Lupinta, Simply No Waste, Raging Pig Company, Angry Camel och Eat:em som alla jobbar med livsmedelsinnovationer. 

– Vi hoppas att detta blir en signal till boende i Malmö. Om man vill jobba med att ta fram framtidens livsmedel och utveckla livsmedelsindustrin, så kan man bo här, säger Daniel Persson. 

Emiliano Strauss

Startup-hubben Minc, Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad samt Malmö stad inleder ett samarbete i syfte att stärka stödet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.