måndag 6 maj 2024

inloggad som

Cross Technology i samarbete med MedHelp

Lundabolaget Cross Technology Solutions inleder ett samarbete med MedHelp Sjukvårdsrådgivning, företaget som bland annat ligger bakom 1177 Vårdguiden i Region Stockholm. 

I och med samarbetet ska MedHelp, som omsätter runt 200 miljoner kronor om året, börja sälja tjänster baserade på Lundabolagets plattform LifePod. Det är ett beslutsstöd för vårdgivare och ett verktyg för distansvård av långvariga eller kroniska sjukdomar som kräver mycket uppföljning. Patienterna får en individanpassad app för egenvård och rapportering av värden, varpå systemet kan prioritera patienterna med störst vårdbehov med hänsyn till vårdskulden. 

– Vi kommer tillsammans att gå ut till både privata och offentliga vårdgivare med stor vårdskuld och erbjuda ett sätt minska köerna. Det är svårt att säga hur mycket det sedan kommer att generera för oss, vi vet bara att vårdköerna fortsätter växa och behöver åtgärdas, säger Cross Techology Solutions försäljningschef Dag Westberg.   

LifePod tilldelades tidigare i år CE-märkning av klass IIa och är i dag anpassat till att hantera ett tiotal olika hälsotillstånd. Tanken är dock att det närmsta året utöka tillämpningarna med hjälp av fler samarbeten. Samtidigt fortskrider Cross Technologys planer om att lansera i USA. 

– Vi för dialoger om hur vi ska lägga en korrekt marknadsplan. Vi har en representant på plats, men bolaget tar inte hela klivet över utan att veta att det blir rätt, säger Dag Westberg. 

Cross Technology Solutions stängde i somras en nyemission på två miljoner euro och enligt bolagets tidigare uttalade plan ska man inom kort ta in ytterligare tre miljoner euro.

Emiliano Strauss

Lundabolaget Cross Technology Solutions inleder ett samarbete med MedHelp Sjukvårdsrådgivning, företaget som bland annat ligger bakom 1177 Vårdguiden i Region […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.