torsdag 25 april 2024

inloggad som

Cross Technology i samarbete med MedHelp

Lundabolaget Cross Technology Solutions inleder ett samarbete med MedHelp Sjukvårdsrådgivning, företaget som bland annat ligger bakom 1177 Vårdguiden i Region Stockholm. 

I och med samarbetet ska MedHelp, som omsätter runt 200 miljoner kronor om året, börja sälja tjänster baserade på Lundabolagets plattform LifePod. Det är ett beslutsstöd för vårdgivare och ett verktyg för distansvård av långvariga eller kroniska sjukdomar som kräver mycket uppföljning. Patienterna får en individanpassad app för egenvård och rapportering av värden, varpå systemet kan prioritera patienterna med störst vårdbehov med hänsyn till vårdskulden. 

– Vi kommer tillsammans att gå ut till både privata och offentliga vårdgivare med stor vårdskuld och erbjuda ett sätt minska köerna. Det är svårt att säga hur mycket det sedan kommer att generera för oss, vi vet bara att vårdköerna fortsätter växa och behöver åtgärdas, säger Cross Techology Solutions försäljningschef Dag Westberg.   

LifePod tilldelades tidigare i år CE-märkning av klass IIa och är i dag anpassat till att hantera ett tiotal olika hälsotillstånd. Tanken är dock att det närmsta året utöka tillämpningarna med hjälp av fler samarbeten. Samtidigt fortskrider Cross Technologys planer om att lansera i USA. 

– Vi för dialoger om hur vi ska lägga en korrekt marknadsplan. Vi har en representant på plats, men bolaget tar inte hela klivet över utan att veta att det blir rätt, säger Dag Westberg. 

Cross Technology Solutions stängde i somras en nyemission på två miljoner euro och enligt bolagets tidigare uttalade plan ska man inom kort ta in ytterligare tre miljoner euro.

Emiliano Strauss

Lundabolaget Cross Technology Solutions inleder ett samarbete med MedHelp Sjukvårdsrådgivning, företaget som bland annat ligger bakom 1177 Vårdguiden i Region […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.