torsdag 11 december 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Nytt bolag gör drycker av matsvinn

|  
|  

Nybildade Simply No Waste tar tillvara på restprodukter från livsmedelsindustrin och omvandlar det till näringsfyllda drycker. I höst är de redo för lansering av sin första produkt och får draghjälp av en profil från Aventure-koncernen.

Fem personer är engagerade i foodtechbolaget och Arash Sabet jobbar heltid med det. Medgrundare är även Tina Johnsson och Emil Lagerstedt. Tillsammans har de tagit fram en idé om hur man kan återanvända matsvinn från andra verksamheter genom att ta tillvara på näringen i restprodukter.

– Jag har jobbat med tillgång och efterfrågan, har en bra förståelse om hur livsmedelsindustrin fungerar och vet hur mycket matsvinn som finns. Vi har jobbat med det här projektet sedan strax innan corona, gjort research och jobbat med trial and error. Just nu är vi i prototypstadiet, säger Arash Sabet, som i grunden är ingenjör och har en examen inom affärsstudier.

Han slutade som operativ chef på Holy Greens för att satsa helhjärtat på det nya bolaget. Till en början utvinner företaget näring ur avokadokärnor, men tanken är att det ska utökas till andra livsmedel.

Idén har fått gehör från inkubatorerna Minc och Krinova. Men även extraktionskemisten Arwa Mustafa, vars bolag Arwa Foodtech är en del av Aventurekoncernen, har engagerat sig i bolaget.

– När jag började presenterade jag min idé för ett flertal bolag och inkubatorer. Hon hörde talas om det och kontaktade mig, säger han.

Under hösten planerar de att lansera sin första dryck i två olika smaker, som ska säljas på restauranger och genom e-handel. Tanken är att de längre fram även ska ta fram substrat åt dryckestillverkare som vill göra sina egna produkter hälsosammare.

Mette Carlbom

Nybildade Simply No Waste tar tillvara på restprodukter från livsmedelsindustrin och omvandlar det till näringsfyllda drycker. I höst är de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad

Prenumerera på Rapidus för
533 kr per månad

Bli en del av vårt exklusiva nätverk och få koll på vad som händer i Skåne och Öresundsregionen. Var alltid uppdaterad när du talar med dina affärskontakter. Nytta, nöje, inspiration.




  • Exklusiva affärsnyheter
  • Inbjudan till våra nätverksträffar
  • Två användare ingår


  • Dugs vd: ”Vi har inte dolt någonting”

    Nasdaqs hot att avnotera Dug Foodtech från First North kan vara en ”spill over-effekt” från händelser i andra bolag. Det säger vd Helene Nielsen när hon för första gången kommenterar situationen och menar att bolaget inte undanhållit något.

  • Östes bolag faller som dominobrickor

    Tre av Öste-sfärens verksamhetsdrivande dotterbolag har nu gått i konkurs, tillsammans med ytterligare ett av ägarbolagen. Det mesta av värdet i Aventure-konkursen ser därmed ut att ha gått upp i rök. Men frågetecken kvarstår.

  • Köttodlarnas nya giv

    Re:meat byter namn. Enligt Malmöbolagets medgrundare Jacob Schaldemose Peterson handlar det om mer än bara ett namnbyte. – Det är ett byte av hela vår strategi, säger han.

  • Nya konkurser bland Öste-bolagen

    Dominobrickorna i Oatly-bröderna Östes företagsimperium fortsätter att falla. I spåren av ägarbolagens konkurser har två av portföljbolagen i sfären kastat in handduken och ytterligare ett ser ut att vara nere för räkning.

  • Björn Öste: ”Vi ger inte upp”

    Oatlygrundaren Björn Öste kommenterar nu konkursen i sitt investeringsbolag Aventure. Avgörande följdfrågor förblir dock fortsatt obesvarade. Vad betyder det till exempel att inte ge upp när uteblivet kapitaltillskott medför konkurs?

  • Ännu ett Öste-bolag i konkurs

    Med konkursen i bröderna Östes forskningsbolag Aventure kommer ytterligare en konkurs – i bolaget Öste Ventures. Konkursförvaltaren Simon Henderson vill nu hitta nya huvudägare som kan driva dotterbolagen vidare.

  • Oatly-brödernas Aventure i konkurs

    Oatly-grundarna Björn och Rickard Östes forsknings- och utvecklingsbolag Aventure har försatts i konkurs. Bolaget var ursprungligen en del av Oatly-sfären och står bakom Lundabolag som Lument och Double Good.

  • Så går Pågens nybygge

    Landskronafabriken som ska vara klar om tre år men för vd Anders Carlsson Jerndal har jobbet med den nya verksamheten börjat. – Det är ett pussel, säger han. 

  • Paulsson säljer ärtfabriken i Bjuv

    Ärtor i Bjuv blev ingen bra affär för Erik Paulsson-familjen efter köpet från Findus 2016. Nu är bolaget Foodhills sålt till en utländsk köpare i ett av våra grannländer. Prislappen? En hundring.

  • Dug siktar på 100 Mkr

    Hittills i år har potatisdrycksföretaget Dug presenterat en rad nya kunder, mångdubblat omsättningen och sett aktien rusa på First North. Vd Helene Nielsen siktar på nya kapitalstarka investerare och jämför med Oatly.