onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Forskningsbolag expanderar…

Med ökad efterfrågan på både laboratorietjänster och konsultverksamhet expanderar Lundabaserade kontraktsforskarna Truly Labs och Truly Translational nu sin verksamhet.

Under våren har flera nya bolag hört av sig för uppdrag. Truly Labs startade som ett dotterbolag till Truly Translational, i dag jobbar de tillsammans men som två varumärken. Sammanlagt har fyra nya medarbetare anställts under våren och 14 personer jobbar nu inom bolagen.

– Vi jobbar med kundprojekt och det går jättebra för dem och då går det jättebra för oss, säger vd Karin von Wachenfeldt.

Om det är corona som gjort att fler bolag fått upp ögonen för deras specialitet inom inhalation – tekniken som gör att mediciner koncentreras i större utsträckning i lungan – är hon inte säker på. Men under våren har antalet kunder och kundförfrågningar ökat.

– Det började även innan covid. Vi startade Truly för nio år sedan, till slut så blir det den här ketchupeffekten med flera som hör av sig och vill ha hjälp. Mellan sex-sju stycken bolag har hört av sig under våren, hälften av dem är coronarelaterade, säger hon.

De har nu ett hundratal kunder på listan, från små till de allra största läkemedelsbolagen. Bolagen har både flyttat till större lokaler och har planer på att anställa flera under året.

Mette Carlbom

Med ökad efterfrågan på både laboratorietjänster och konsultverksamhet expanderar Lundabaserade kontraktsforskarna Truly Labs och Truly Translational nu sin verksamhet. Under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.