måndag 20 maj 2024

inloggad som

Ny logistikplattform för kemitransporter

|  
|  

Det nybildade företaget Factoryhood, med säte i Hong Kong och Helsingborg, vill underlätta affärer mellan Kina och Europa. Detta genom att tillhandahålla en internetbaserad transporttjänst för små och medelstora kemiföretag på järnväg.

– Vanligtvis fraktas kemikalier framför allt på båt men det tar lång tid och är svårare för de små kemiföretagen. Järnväg är en outnyttjad resurs men det behövs en tjänst som syr ihop transportsträckan säger Gunnar Blomkvist, Factoryhoods kontaktperson i Sverige, som också driver miljöföretaget Stonemill.

Nu håller man på att bygga själva plattformen och hoppas kunna anställa i Sverige under våren.

Pernilla Gudmundsson

Det nybildade företaget Factoryhood, med säte i Hong Kong och Helsingborg, vill underlätta affärer mellan Kina och Europa. Detta genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.