fredag 17 maj 2024

inloggad som

Entreprenörsnätverket byter vd

Skåne Startups – paraplyorganisationen bakom Malmös, Lunds och Helsingborgs startupföreningar – byter vd efter fem år, från en kanadensare till en britt.

– Det är inte så att vi valt bort svenskar, men regionen är en väldigt internationell miljö och därför är internationell kompetens värd mycket. I styrelsen är vi dock mest svennebananer, säger Charlotta Falvin, styrelseordförande på Skåne Startups.

Organisationen anordnar bland annat nätverksträffar för entreprenörer i Skåne, och har tungviktare som Hampus Jakobsson, Karsten Deppert, Joel Larsson och Charlotta Tönsgård bakom sig.

Nya vd:n blir brittiska Vala Zulfiu, tidigare marknads- och kommunikationschef på Lundabolaget Sensative. Hon efterträder kanadensaren Jeremie Poirier som nu istället tar plats i styrelsen.

– Jeremie gjorde ett utmärkt jobb och jag vill fortsätta på samma spår. Han lyckades skapa en ”cool” organisation som är så nära entreprenörerna som möjligt, samtidigt som den håller sig bakom kulisserna. Samtidigt planerar jag att fortsätta arbeta för att attrahera utländska investeringar, vilket jag gjort det senaste året, säger Vala Zulfiu.

Emiliano Strauss

Skåne Startups – paraplyorganisationen bakom Malmös, Lunds och Helsingborgs startupföreningar – byter vd efter fem år, från en kanadensare till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]