onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Malmöföretag går online med första spelet

Konsultuppdrag har finansierat utvecklingen av Malmöbaserade Frogsong Studios första spel, som släpps i vinter. Framöver ska bolaget ägna sig mer helhjärtat åt egna utvecklingsprojekt – och söka investerare.

Frogsong Studios bildades visserligen redan våren 2014 av fyra tidigare klasskamrater på The Game Assembly i Malmö. Men det är först i februari som man räknar med att släppa sitt första spel till försäljning.

”Spellsworn” är ett onlinespel med multiplayerfunktion, och påminner till sin form om League of Legends. I spelet utkämpas trollkarlsdueller med sumobrottningsregler inne i en vulkan där markytan hela tiden krymper. Det ska vara gratis att använda, men däremot ska man kunna köpa till funktioner.

– Vi tror på organisk tillväxt, att det sprids till så många som möjligt, säger vd och medgrundaren Stefan Jonsson till Rapidus.

För att finansiera utvecklingen av spelet har han och de andra grundarna tagit konsultuppdrag, bland annat åt Tarsier Studios och Luftfartsverket där de arbetat med deras flygtornssimulator. De fyra äger fortfarande hela företaget själva.

Nästa spelprojekt beräknas dra igång till våren och i samband med det kommer studion för första gången vända sig till externa investerare.

Frogsong Studios sysselsätter sex anställda inräknat grundarna samt tre frilansare. Bolaget sitter på inkubatorn Minc Game i Malmö sedan juni i år.

Felicia Frithiof

Konsultuppdrag har finansierat utvecklingen av Malmöbaserade Frogsong Studios första spel, som släpps i vinter. Framöver ska bolaget ägna sig mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.