lördag 27 april 2024

inloggad som

Malmöföretag går online med första spelet

Konsultuppdrag har finansierat utvecklingen av Malmöbaserade Frogsong Studios första spel, som släpps i vinter. Framöver ska bolaget ägna sig mer helhjärtat åt egna utvecklingsprojekt – och söka investerare.

Frogsong Studios bildades visserligen redan våren 2014 av fyra tidigare klasskamrater på The Game Assembly i Malmö. Men det är först i februari som man räknar med att släppa sitt första spel till försäljning.

”Spellsworn” är ett onlinespel med multiplayerfunktion, och påminner till sin form om League of Legends. I spelet utkämpas trollkarlsdueller med sumobrottningsregler inne i en vulkan där markytan hela tiden krymper. Det ska vara gratis att använda, men däremot ska man kunna köpa till funktioner.

– Vi tror på organisk tillväxt, att det sprids till så många som möjligt, säger vd och medgrundaren Stefan Jonsson till Rapidus.

För att finansiera utvecklingen av spelet har han och de andra grundarna tagit konsultuppdrag, bland annat åt Tarsier Studios och Luftfartsverket där de arbetat med deras flygtornssimulator. De fyra äger fortfarande hela företaget själva.

Nästa spelprojekt beräknas dra igång till våren och i samband med det kommer studion för första gången vända sig till externa investerare.

Frogsong Studios sysselsätter sex anställda inräknat grundarna samt tre frilansare. Bolaget sitter på inkubatorn Minc Game i Malmö sedan juni i år.

Felicia Frithiof

Konsultuppdrag har finansierat utvecklingen av Malmöbaserade Frogsong Studios första spel, som släpps i vinter. Framöver ska bolaget ägna sig mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.