torsdag 5 september 2024

inloggad som

Davidshallsgruppen växer – och drar ner

Stockholmskontoret är decimerat och Resultifys personalstyrka halverad. Men i gengäld har byråkoncernen Davidshallsgruppen det senaste året expanderat sin verksamhet i Ukraina och gjort en rad mindre uppköp på hemmaplan. Nu flyttar dessutom Ode Agency och tiomannabyrån Campfire Marketing in i lokalerna i centrala Malmö.

Malmöbyrån Resultify och webbutvecklingsbolaget Pixelant utgör fortfarande stommen i Davidshallsgruppen, men det senaste året har båda minskat sin personalstyrka. Det har bland annat satt avtryck i Stockholm, där Davidshallsgruppen i dag bara har ett par anställda. Samtidigt har en rad mindre bolag tillkommit i koncernen, bland annat 4front och Core Relations, inriktade på kundhanteringssystemet Salesforce och automatiserad marknadsföring.

Davidshallsgruppen har även dragit igång joint venture-bolaget TopDec tillsammans med psykologen Gunilla Sandström Oerwen. Davidshallsgruppen står för den tekniska utvecklingen i TopDec, som saluför en webbtjänst för personlig utveckling.

Totalt sysselsätter Davidshallsgruppen i dag ett 70-tal personer, varav merparten i Malmö. Sedan tidigare delar de lokaler med bolaget Dotkeeper, som sysslar med domänhantering, och får nu även sällskap av Ode Agency, inriktad på redaktionellt präglad reklam – så kallad content marketing – och kommunikationsbyrån Campfire Marketing. Enligt Campfire Marketings vd Joachim Lindgren är flytten ett sätt att komma närmare den tekniska kompetens som blir viktigare i takt med att allt större del av marknadsföringen är digital.

Davidshallsgruppens vd Björn Skölderud uppger att diskussioner pågår om olika former av djupare samarbeten med Ode Agency och Campfire Marketing.

– Vi vill kunna erbjuda ett komplett stöd till våra kunder vilket gör att vi kontinuerligt ser över våra partnerskap. Det kan mynna ut i tajtare samarbete eller så blir de bara hyresgäster, säger han till Rapidus.

2016 omsatte bolagen i Davidshallsgruppen 50 miljoner kronor tillsammans, enligt Björn Skölderud. De närmaste åren räknar han med att koncernen kommer starta fler joint venture-bolag och utöka sin verksamhet i Ukraina, där mycket av teknikutvecklingen sker.

– Vi är 25 personer där i dag men har precis utökat ytan så det räcker till 60 arbetsplatser, säger Björn Skölderud.

Han är delägare i koncernen som i övrigt ägs av Per Holst, Håkan Börjesson och Pixelants vd Robert Lindh.

Erik Olausson

Stockholmskontoret är decimerat och Resultifys personalstyrka halverad. Men i gengäld har byråkoncernen Davidshallsgruppen det senaste året expanderat sin verksamhet i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.


  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Konsolidering i PR-branschen…

    Pandemin blev avgörande för flera av Skånes PR-byråer. Vissa gjorde rekord, andra föll och köptes upp. Rapidus vet vem som tog vem och tar tempen på branschen.

  • … som mognar i Skåne

    Allt fler företag har börjat inse värdet av strategisk kommunikation och varumärkesarbete. Det vittnar flera skånska PR-byråer om, bland andra Aspekta med vd Linda Molin.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.