fredag 3 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på EY och Saga Diagnostics

Stefan Svensson är ny chef för Region Syd på revisionsjätten EY. Han efterträder Per Karlsson. EY har runt 400 anställda i Region Syd, med basen i Malmö.

Saga Diagnostics, baserat på inkubatorn Smile i Lund, får in Greg Batcheller som ny styrelseledamot. Batcheller har ett förflutet från flera skånska uppstartsbolag inom läkemedelsbranschen, däribland som medgrundare av Laccure och styrelseordförande för NeuroVive. Saga Diagnostics grundades i våras av Lundaforskaren Lao Saal kring teknik för att med biomarkörer i blodet upptäcka cancer samt mäta hur patienten svarar på cancerbehandling. Fyramannabolaget har just inlett en runda kapitalresning för att få in 20-25 miljoner kronor under våren.

 

Stefan Svensson är ny chef för Region Syd på revisionsjätten EY. Han efterträder Per Karlsson. EY har runt 400 anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.