söndag 25 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på EY och Saga Diagnostics

Stefan Svensson är ny chef för Region Syd på revisionsjätten EY. Han efterträder Per Karlsson. EY har runt 400 anställda i Region Syd, med basen i Malmö.

Saga Diagnostics, baserat på inkubatorn Smile i Lund, får in Greg Batcheller som ny styrelseledamot. Batcheller har ett förflutet från flera skånska uppstartsbolag inom läkemedelsbranschen, däribland som medgrundare av Laccure och styrelseordförande för NeuroVive. Saga Diagnostics grundades i våras av Lundaforskaren Lao Saal kring teknik för att med biomarkörer i blodet upptäcka cancer samt mäta hur patienten svarar på cancerbehandling. Fyramannabolaget har just inlett en runda kapitalresning för att få in 20-25 miljoner kronor under våren.

 

Stefan Svensson är ny chef för Region Syd på revisionsjätten EY. Han efterträder Per Karlsson. EY har runt 400 anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.