måndag 6 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Cantargia och Redoxis

Lundabolaget Cantargia värvar Magnus Persson, vd för Karolinska institutets holdingbolag, som ny styrelseordförande. Han är sedan tidigare ordförande för Galecto Biotech och riskkapitalbolaget SLS Venture. Parallellt är affärsjuristen Niclas Lundqvist och Karin Leandersson, chef för Lunds universitets enhet inom cancerimmunologi, föreslagna som nya styrelseledamöter i Cantargia. De tre nya tillsättningarna ska klubbas på årsstämman i slutet av maj. First North-noterade Cantargia, som utvecklar antikroppsbaserade läkemedelskandidater mot cancer, har nyligen tagit in 31,4 miljoner kronor genom teckningsoptioner.

Redoxis, med dotterbolaget ProNoxis, omorganiseras och får i samband med detta nya chefer. Malin Hultqvist, som varit strategichef i Redoxis, tar över vd-posten efter Peter Olofsson, som blir vd för ProNoxis. Syftet med omorganisationen är att separera och renodla bolagen, Redoxis blir ett tjänstebolag och forskningen hamnar i ProNoxis. Redoxis har sitt säte på Medicon Village i Lund och utvecklar läkemedel mot autoimmuna sjukdomar som ledgångsreumatism och MS. Bolaget sysselsätter knappt tio anställda.

Linda Malmgren, tidigare presskontakt på klusterorganisationen Mobile Heights, hoppar av jobbet som kommunikationschef på Malmöbolaget Anima, grundat av en grupp tidigare Sony Mobile-chefer. Framöver kommer hon bland annat sköta kommunikationsarbetet för Modcam, även det beläget i Malmö.

Lundabolaget Cantargia värvar Magnus Persson, vd för Karolinska institutets holdingbolag, som ny styrelseordförande. Han är sedan tidigare ordförande för Galecto […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.