fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Cantargia och Redoxis

Lundabolaget Cantargia värvar Magnus Persson, vd för Karolinska institutets holdingbolag, som ny styrelseordförande. Han är sedan tidigare ordförande för Galecto Biotech och riskkapitalbolaget SLS Venture. Parallellt är affärsjuristen Niclas Lundqvist och Karin Leandersson, chef för Lunds universitets enhet inom cancerimmunologi, föreslagna som nya styrelseledamöter i Cantargia. De tre nya tillsättningarna ska klubbas på årsstämman i slutet av maj. First North-noterade Cantargia, som utvecklar antikroppsbaserade läkemedelskandidater mot cancer, har nyligen tagit in 31,4 miljoner kronor genom teckningsoptioner.

Redoxis, med dotterbolaget ProNoxis, omorganiseras och får i samband med detta nya chefer. Malin Hultqvist, som varit strategichef i Redoxis, tar över vd-posten efter Peter Olofsson, som blir vd för ProNoxis. Syftet med omorganisationen är att separera och renodla bolagen, Redoxis blir ett tjänstebolag och forskningen hamnar i ProNoxis. Redoxis har sitt säte på Medicon Village i Lund och utvecklar läkemedel mot autoimmuna sjukdomar som ledgångsreumatism och MS. Bolaget sysselsätter knappt tio anställda.

Linda Malmgren, tidigare presskontakt på klusterorganisationen Mobile Heights, hoppar av jobbet som kommunikationschef på Malmöbolaget Anima, grundat av en grupp tidigare Sony Mobile-chefer. Framöver kommer hon bland annat sköta kommunikationsarbetet för Modcam, även det beläget i Malmö.

Lundabolaget Cantargia värvar Magnus Persson, vd för Karolinska institutets holdingbolag, som ny styrelseordförande. Han är sedan tidigare ordförande för Galecto […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.