tisdag 21 maj 2024

inloggad som

E-handlare inleder samarbete med Swish

Starweb i Malmö ingår ett samarbete med betaltjänsten Swish, som gör det möjligt för e-handlare att ta betalt med den mobila betaltjänsten.

En pilotversion ska vara klar under februari och då kommer lösningen testas skarpt. Starweb utvecklar mjukvaran som kopplar ihop Swishs betaltjänst och Starwebs e-handelsplattform.

johan-lindstedt– Intresset för Swish är stort och vi hoppas på att få fler kunder i och med samarbetet eftersom vi är en av dem som är först ut med betalning i webbutik via Swish, säger Starwebs vd Johan Lindstedt till Rapidus.

Starweb grundades 2000 och har sedan dess växt till 16 anställda och en omsättning på drygt nio miljoner kronor. Totalt har bolaget 800 kunder, bland dem Arla Foods, TUI Fly, Sveriges Radio och Lilla spöket Laban. Bolaget ägs av Johan Lindstedt och sysslar med utveckling och försäljning av bolagets egenutvecklade e-handelsmjukvara.

Bland konkurrenterna finns Jetshop och Askås, sistnämnda har också kopplat samman sin betallösning med Swish.

Emily Binks

Starweb i Malmö ingår ett samarbete med betaltjänsten Swish, som gör det möjligt för e-handlare att ta betalt med den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.