måndag 1 juli 2024

inloggad som

Lund Life Science Incubator förlorar statligt stöd

Skånes största inkubator, Lund Life Science Incubator, förlorar två miljoner kronor i årligt stöd från staten. Det står klart sedan resultatet av det nya programmet för inkubatorstöd presenterades i dag. I gengäld blir det bingo för Minc och Ideon Innovation.

Rapidus har det senaste året rapporterat om den segdragna och konfliktfyllda processen att stöpa om det statliga stödet till landets inkubatorer i samband med att Vinnova tagit över ansvaret från Almi. I slutänden får 18 inkubatorer dela på 55 miljoner kronor i statligt stöd. Bland dem finns Ideon Innovation och Minc. Men inte Lund Life Science Incubator.

Ebba_sly_F†hraeus– Vi har fått två miljoner kronor om året från det nationella inkubatorprogrammet. Men jag vill ännu inte kommentera vad det här betyder, jag har precis hunnit se det, säger inkubatorns vd Ebba Fåhraeus.

I dag sitter 25 bolag med sammanlagt runt 150 anställda i Lund Life Science Incubator. Med en totaltbudget 2014 på 17 miljoner kronor får inkubatorn förhållandevis liten andel av sina intäkter från det statliga stödprogrammet. Av Ideon Innovations budget på 10 miljoner kronor 2014 kom 30 procent från det nationella inkubatorprogrammet. Motsvarande andel gäller även för Minc.

Erik Olausson

Skånes största inkubator, Lund Life Science Incubator, förlorar två miljoner kronor i årligt stöd från staten. Det står klart sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.

  • Sommarlyssning i Lejonkulan

    Tröttnat på sommarpratare? Då kan du gå leta upp vår podd Lejonkulan där poddar finns. I dag slår vi ett extra slag för de intressanta AI-företag som gästat lejonet i kulan, den erfarne riskkapitalisten Janne Dahlqvist.