fredag 18 oktober 2024

inloggad som

De vill sälja kandidater med sociala medier

Helsingborgsbaserade Panda Profile vill förbättra rekryteringsprocessen mellan arbetssökande och arbetsgivare. Det nystartade företaget har utvecklat en webbapplikation som samlar information från den sökandes sociala medier och skapar en profil som direkt blir tillgänglig för arbetsgivaren.

Marcus Holmén, en av grundarna, har även tidigare arbetat inom rekryteringsbranschen.

– Många av rekryteringssystemen idag är trubbiga, det tar lång tid att söka jobb. Väldigt få av arbetsgivarna läser det personliga brevet, och i slutskedet kollar många upp den sökande på sociala medier. Då tittar vi på vad som kan göras för att putta processen framåt i framtiden, vi har medier som vi uppdaterar ofta och som är en mer sann bild än det vi skriver i det personliga brevet, säger Marcus Holmén till Rapidus.

Bolaget startades sent ifjol och de två grundarna, Marcus Holmén och Hampus Waldermarson, beräknar en omsättning på mellan en och två miljoner det första verksamhetsåret.

Waldermarson var vd på Mindpark i Helsingborg mellan 2012 och 2014 och Holmén har flera års erfarenhet av rekrytering från bland annat Draftit.

Hittills har bolaget finansierats av de båda grundarna. Utvecklingen av tjänsten har legat hos Helsingborgsbolaget Devv It.

Emily Binks

Helsingborgsbaserade Panda Profile vill förbättra rekryteringsprocessen mellan arbetssökande och arbetsgivare. Det nystartade företaget har utvecklat en webbapplikation som samlar information […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.