tisdag 8 oktober 2024

inloggad som

Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

|  
|  

2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

Lime Connect utvecklar så kallad ”customer messaging”, med ambitionen att förbättra och förenkla kommunikationen mellan företag. Produkten säljs separat och drivs som ett eget affärsområde, men funktionaliteten är även integrerad med Limes CRM-lösningar. Nyligen släppte Lime en AI för kundtjänst som bygger på teknologi från Lime Connect, alltså teknologi med ursprung från Userlike.

– Userlike har nu integrerats i vår produktportfölj under namnet Lime Connect. Det innebär att vi fortfarande kan sälja den här produkten på egna ben, vilket är en fin affär med god tillväxt. Men vi kan också integrera den i våra andra produkter för att stärka kunderbjudandet, säger Lime Technologies vd Nils Olsson och fortsätter:

– Det finns en stor potential i det här då det breddar hela vårt kundserviceerbjudande rejält, och det här ska hjälpa oss att vinna fler affärer. Vi har blivit ännu mer konkurrenskraftiga, säger Nils Olsson.

I början av det här året förvärvade Lime 85 procent av aktierna i Malmöbaserade Sportadmin i Skandinavien. Resten av aktierna ska köpas senast 2027. Saas-bolaget Sportadmin är en leverantör av mjukvara specialiserad för idrottsföreningar och är Limes sjunde företagsförvärv. Och det kan bli fler uppköp framöver.

– Vi tittar hela tiden på förvärv och utvärderar marknaden. Vi har inget på gång i närtid, men vi har förvärv i vår strategi, säger Nils Olsson.

Lime håller en bra tillväxttakt. De senaste siffrorna visar att bolagets omsättning landade på drygt 174 miljoner kronor, en tillväxtökning med 21 procent, under årets andra kvartal. Resultatet landade på drygt 20 Mkr. De återkommande intäkterna uppgick vid utgången av det andra kvartalet till 444 Mkr, vilket innebär en ARR-tillväxt om 28 procent.

Lime börsnoterades i slutet av 2018 med en introduktionskurs på 72 kronor. I dag står aktien i 350 kronor och bolaget har ett börsvärde på drygt 4,6 miljarder kronor. Limes huvudkontor ligger i Lund. Utöver det har bolaget tio kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna och Tyskland, samt en utvecklingshub i Polen.

Martin Linderoth

2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.