måndag 16 september 2024

inloggad som

Diamir-grundarna startar nytt

Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

Damir Consulting grundades 2017 och är specialiserat på e-handel, med kunduppdrag både i Öresundsregionen och ute i Europa. Förra året köptes bolaget av Omegapoint, som inriktar sig på digital transformation. Då hade Diamir Consulting en omsättning på cirka 30 miljoner kronor med en lönsamhet på över 20 procent. Bolagets cirka 20 anställda följde med till Omegapoint Malmö.

Hur mycket Diamir-grundarna Mattias Pergler och Pontus Börresen, som tidigt klev in i Diamir, fick i affären är inget de vill gå in på. Nu är planen att tillsammans bygga ett nytt nischbolag, med en helt ny inriktning. Thinknine, med kontor i Malmö, registrerades så sent som för bara några veckor sedan.

Pontus Börresen och Mattias Pergler

– Inriktningen på Thinknine är att implementera och optimera affärssystem. Närmare bestämt från Microsoft och Business Central, som är en del av Microsofts ekosystem av lösningar som fungerar tillsammans och kan skalas efter hand, säger Thinknines medgrundare och vd Mattias Pergler.

De finansiella målen för det nya bolaget är att på sikt leverera en omsättning på 40-50 miljoner kronor med ”bra lönsamhet”. Att göra en exit som i Diamir finns däremot inte på agendan.

– Initialt tänker vi samla talanger och bygga ett bra bolag. Självklart är det inte omöjligt att göra en exit om tillfället dyker upp, men det är inget vi planerar för, säger Mattias Pergler.

För att nå framgång med det nya bolaget gäller det enligt Mattias Pergler att vinna kriget om talang. Thinknines första medarbetare är redan anställda.

– Vi kommer att vara fem-sex personer vid årsskiftet. Vår lite längre målsättning på tre till fyra års sikt är att vi ska vara runt en 20-25 riktigt duktiga och erfarna medarbetare. Vi vill säkert växa lite till, men det viktigaste är inte antalet medarbetare, utan snarare att vi blir det naturliga bolaget för både duktiga medarbetare och kunder att vända sig till. Det tror vi kommer naturligt genom att skapa en miljö som attraherar, utvecklar och behåller de bästa talangerna på marknaden.

Det finns redan många aktörer på Thinknines tilltänkta marknad, men enligt Mattias Pergler finns det gott om utrymme för fler.

– Vi tror att det finns utrymme för specialistbolag i den här storleken. Det är en stor och växande marknad med en stor efterfrågan. Vi ser detta som ett jätteintressant område då det finns en riktigt stark plattform att utgå ifrån.

Namnet Thinknine kombinerar två viktiga koncept inom konsultbranschen. Ordet ”think” representerar kärnvärdet av att tillhandahålla strategiskt tänkande och problemlösning till kunden. ”Nine”, siffran nio, är en symbol för fullständighet och perfektion.

Martin Linderoth

Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.