torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Danir ger sig in i fintechbranschen

Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

Sigma Connectivity Integrate är namnet på Sigma Connectivitys nya satsning och innebär en expansion till marknaden för finansiella affärssystem. Verksamheten ska bistå företag med specialiserade konsulter som inriktar sig på affärssystem, som exempelvis SAP. Sigma Connectivity Integrate drog i gång för ett par veckor sedan.

– Sigma Connectivity är egentligen ett techhus, så det här är en helt ny satsning. Vi börjar i Sverige, men ser en stor potential i det här. I förlängningen ser vi en global tillväxt, primärt i Europa, säger Sigma Connectivitys vice vd Ida Oscarsson.

Hon började själv inom Sigma i och med satsningen på Integrate och kommer direkt från Jefferson Wells som arbetar med rekryterings- och konsultlösningar.

– Jag kommer från en bransch där jag jobbat med inriktning på konsulter inom finans och har sett ett hål i marknaden. Systemen kräver en särskild expertis och Sigma Connectivity Integrate levererar olika typer av konsulter till bolag som redan har eller håller på att implementera dessa affärssystem, säger Ida Oscarsson.

Hur mycket pengar Sigma Connectivity kan dra in sin nya verksamhetsgren vill hon dock inte säga något om.

Bolagsgruppen Danir, med Dan Olofsson och sönerna Johan Glennmo och Andreas Olofsson Tarantino i spetsen, består av sex övergripande koncernplattformar:

IT-bolaget Sigma, techbolaget Nexer, konsultuthyrningsföretaget A-Society, rekryteringsbolaget Pion, konsultföretaget Aptio samt Thanda, som består av företag inom turism, besök- och hotellnäring samt fastighetsutveckling, i Sydafrika, Tanzania och Malta. Danirkoncernen har kommersiell verksamhet i 26 länder och omsatte i fjol 13,5 miljarder kronor.

Martin Linderoth

Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.