torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Handiscover i konkurs

Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

Handiscovers första affärsidé var att samla in data om tillgänglighetsanpassning för personer med funktionsvariationer och utveckla en webbaserad resetjänst för målgruppen. Pandemin tvingade dock Handiscover till att skifta affärsfokus till B2B-affärer och offentlig sektor. Bland annat landade bolaget Helsingborg stad som kund så sent som förra året.

Under 2021 och 2022 finansierades Handiscover av ett EU-bidrag på 1,8 miljoner kronor från EIC Accelerator, plus en investering på 1,7 Mkr från EIC Fund. Men därefter har bolaget haft svårt att stå på egna ben och nu kastar man in handduken.

– Pengarna är slut. Trots förbättrat resultat har vi inte lyckats vända till ett positivt kassaflöde. Vi behövde säkra ytterligare finansiering på ett par miljoner och vi hade en finansieringsplan, men en av de större ägarna hoppade av i sista stund och vi har inte råd att driva bolaget vidare på egen bekostnad, säger Handiscovers grundare och vd Sebastien Archambeaud.

Om tjänsten kommer att leva vidare är oklart.

Det får vi se, det här är så nytt och kom väldigt plötsligt. Jag hoppas att vi kan hitta en lösning med konkursförvaltaren då jag känner att det finns ett kommersiellt intresse trots flera motgångar de senaste åren, säger Sebastien Archambeaud.

Martin Linderoth

Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.