fredag 24 maj 2024

inloggad som

100 miljoner till 34:or 

|  
|  

Garn Invest i Lund stänger en nyemission på 100 miljoner kronor från bland andra BHG-grundaren Mikael Olander. Pengarna ska investeras i nordiska bolag.  

Lundabolagets grundare, Eric Thysell och Oskar Britting, har båda bakgrund från Cdon och var med på Rapidus senaste lista på unga skånska entreprenörstalanger 34:orna. Bolagets fokus är investeringar inom nordisk konsument- och detaljhandel, där grundarna menar att det finns många undervärderade företag. 

– Det innefattar bolag med försäljning via e-handel och fysiska butiker, säger Garn Invests vd Eric Thysell till Rapidus. 

Garn Invest har gjort sina första investeringar och har i dag bland annat ett innehav på 5,2 procent av kapitalet och rösterna i det börsnoterade e-handelsbolaget Pierce Group, som säljer MC-utrustning. 

– Vår tidshorisont med våra innehav är tre till fem år. Hur stora investeringarna är varierar beroende på aktivitetsgrad och uppsida, säger Eric Thysell. 

E-handelsjätten BHG:s medgrundare Mikael Olander leder nyemissionen som riktas till “en begränsad skara investerare”, inklusive grundarduon.  

Emiliano Strauss

Garn Invest i Lund stänger en nyemission på 100 miljoner kronor från bland andra BHG-grundaren Mikael Olander. Pengarna ska investeras i nordiska bolag.  


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.