torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Kapital och storkunder till fintech-doldis

|  
|  

Malmöbolaget Quiddly har landat fyra nya storkunder och 10 miljoner kronor i en nyemission.

Quiddly erbjuder en molnbaserad mjukvara för fakturaköp, inkassoverksamheter och fakturering. Kunderna utgörs i regel av kreditgivare, banker och inkassobolag. Tre av de nya storkunderna är inom segmentet fakturaköp, eller factoring som det kallas på engelska, och utgörs av Norra Finans, Norion Bank (tidigare Collector Bank) och ett tredje som inte nämns vid namn. Den fjärde kunnden är Coeo, en jätte inom segmentet inkasso.

– Det är fyra riktigt stora aktörer som tar oss med ut från Sverige till Norge och Finland. Men det kommer kräva en del implementering och därför tar vi nu in kapital för att vidareutveckla produkten, säger Quiddlys vd Jakob Carlbring.

Verksamheten ingår i fintech-koncernen Blingdale och knoppades av från systerbolaget Finqr 2019. I koncernen ingår även det nystartade dotterbolaget Strawbay.

Kapitaltillskottet på 10 Mkr går via koncernmodern som har 65 delägare bestående av anställda och externa investerare som inte namnges. Största enskilda ägaren är medgrundaren Claes Ramel, som bland annat också ligger bakom Helhjärtad Finans.

Blingdale-koncernen omsätter 56 Mkr och har 45 medarbetare. 2023 hade Quiddly 30 Mkr i omsättning, vilket innebar en ökning med cirka 70 procent jämfört med året innan.

– Vi investerar för att försöka bibehålla en stark tillväxt när vi nu expanderar utomlands. Om allt går enligt planen så når vi svarta siffror på resultatraden i Q1 nästa år, säger Jakob Carlbring.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget Quiddly har landat fyra nya storkunder och 10 miljoner kronor i en nyemission.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.