onsdag 17 april 2024

inloggad som

Med stor potential för de allra minsta

I podden Lejonkulan berättar Neola Medicals vd Hanna Sjöström om svårigheterna med att leverera ny teknik till svenska vården och möjligheterna som finns i USA. 

Varje år föds mer än 10 miljoner barn för tidigt i världen och allt fler vårdas på neonatalavdelningarna. Neola har utvecklat en produkt som kan hjälpa vården och vinna ovärderlig tid åt läkarna.

Bolaget, vars aktie handlas på Nasdaq First North, har genom åren attraherat tunga investerare och partnerskap. Tekniken har prisats av Stanford University som nu hjälper lundensarna att etablera sig i USA. Men som för all medicinteknik är vägen till marknaden lång och kostsam. Hör Neolas vd Hanna Sjöström när hon gästar Janne i veckans Lejonkulan, som för första gången tar emot ett noterat företag. 

Glöm inte att följa Lejonkulan på:

Spotify

Podcaster

Lejonkulan produceras av Rapidus i samarbete med Ålandsbanken.
Riskkapitalisten Jan Dahlqvist är programledare och gästas varje vecka av ett nytt bolag.
Nästa vecka djupdyker vi i spelutveckling och mobilspel, missa inte det!

I podden Lejonkulan berättar Neola Medicals vd Hanna Sjöström om svårigheterna med att leverera ny teknik till svenska vården och möjligheterna som finns i USA. 


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning. 


 • 20 miljoner till Lejonkulans gäst

  Lundabolaget Saveggy stänger en emission som tillför bolaget cirka 20 miljoner kronor och nya tunga investerare.

 • Exoskelett i nya Lejonkulan

  Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp. 

 • Mobilspel i Lejonkulan

  Två av grundarna bakom succén Quizkampen släpper nu ett nytt mobilspel: Jordglobe. Idén är, precis som med Quizkampen, att skapa […]

 • Medtech-bolagen väljer bort Sverige

  Svensk medtech håller världsklass, men det är USA som först får ta del av vår innovation. Vi får nöja oss med gårdagens teknik. Jan Dahlqvist, riskkapitalist och programledare i podden Lejonkulan, gör en spaning.

 • “Glada medarbetare jobbar bättre”

  Podd: Så gör Eletive för att växa med sin plattform för medabetarengagemang.

 • Tillväxt i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets fjärde kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Senzagen, Safeture och Neola Medical.

 • Ätbart plastsubstitut i Lejonkulan

  Det skånska bolaget Saveggy vill ersätta plast med ett växtbaserat och ätbart hölje på grönsaker. Först ut är gurkor i skånska dagligvaruhandeln. Sedan gäller det att skala upp. I det nya avsnittet av podden Lejonkulan berättar Arash Fayyazi hur det ska gå till. 

 • Fler life science-bolag behöver pengar

  Både Neola Medical och Qlife har annonserat nyemissioner. Totalt handlar det om nära 70 miljoner kronor i kapitalinjektioner till de båda bolagen.

 • Lejonet investerar

  Veckan efter att Rapidus släppt avsnittet med Helsingborgsbolaget Airpark i podden Lejonkulan kan vi i dag avslöja att Jan Dahlqvist, lejonet i studion, investerar i bolaget tillsammans med Findus tidigare vd Jörgen Olsson.

 • Neola startar dotterbolag i USA

  Neola Medical i Lund kommer att låta kliniska studier i USA ligga till grund även för godkännande i Europa.