fredag 26 april 2024

inloggad som

Hon ska leda klimatklustret

|  
|  

Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.

Sustainable Business Hub är ett kluster som finansieras med hjälp av projektpengar, medlemsavgifter, konsultuppdrag och av Region Skåne. Organisationens fokusområden är hållbar energi, klimatanpassning och cirkulär resurshantering.

– Mitt största bidrag till Sustainable Business Hub är min stora erfarenhet från industrin. Jag har exempelvis varit vd för Calderys nordiska dotterbolag i Höganäs och för Celanese nordiska verksamhet i Perstorp. Jag har även jobbat med hållbarhetsfrågor och styrelsearbete, säger Anita Sindberg, vd för Sustainable Business Hub.

Vad ska du fokusera på först?

– Sustainable Business Hub är en neutral plattform för att driva projekt där offentliga organisationer, akademin och företag samverkar. Jag vill fokusera mer på det skånska näringslivet, förstå hur vi kan ge företag en hållbar affärsnytta och få fler företag att se nyttan av att bli medlemmar. Dessutom vill jag fokusera ännu mer på en hållbar framtid och hur vi kan bidra med det till medlemmarna.

Sustainable Business Hub driver eller deltar i totalt 14 olika projekt inom exempelvis energibesparing och resurshantering. Tio projekt delfinansieras av EU.

– Ett av våra nyaste flaggskeppsprojekt är Malmö Energy Lab som vi har tillsammans med bland andra E.on, Malmö Stad, Region Skåne, Tepe och Texel Energy Storage, där vi projektleder arbetet. I projektet kommer industri, offentliga organisationer och energibolag att samarbeta för att säkerställa en resilient industri som bidrar till ett hållbart och robust energisystem. Projektet finansieras av Vinnova, Region Skåne och deltagande partner, säger Anita Sindberg.

Elisabet Ottosson

Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.