fredag 26 april 2024

inloggad som

Norvestor lyfter Malmöbolag

|  
|  

IT-bolaget Wesafe förvärvades nyligen av norska Upheads, ägt av riskkapitaljätten Norvestor. Nu ska bolaget växla upp, med nya lokaler och bolagsförvärv i sikte.

Wesafe är specialiserat på tjänster i Microsofts molnplattform och har i dag cirka 40 anställda. 2022 omsatte bolaget 79 miljoner kronor med nästan 11 miljoner i vinst. Förra årets siffror är ännu inte klara, men enligt vd:n Peter Fritzon fortsatte bolagets tillväxt.

– Framöver är målet att fortsätta med vår organiska tillväxt med runt 20 procent årligen, plus att växa med förvärv utöver det. Vi för redan diskussioner med ett par intressanta bolag, säger han till Rapidus.

I vår flyttar Wesafe till nya och större lokaler vid Jägersro i Malmö och byter då namn till Upheads. I Norge har Upheads omkring 220 anställda och erbjuder IT-tjänster för små- och mellanstora bolag. 2023 hade bolaget 460 miljoner norska kronor i intäkter.

– Största fokus för Upheads är att bli en ledande helhetsleverantör av IT-tjänster för små- och mellanstora bolag i Norden. Med förvärvet av WeSafe är de nu etablerade i Sverige och nästa steg är att göra detsamma i Danmark, säger Peter Fritzon och tillägger:

– Wesafe har alltid haft en spets inom Microsofts molntjänster vilket är ett bra komplement till Upheads, som har ett brett utbud av IT tjänster.

Emiliano Strauss

IT-bolaget Wesafe förvärvades nyligen av norska Upheads, ägt av riskkapitaljätten Norvestor. Nu ska bolaget växla upp, med nya lokaler och bolagsförvärv i sikte.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.