tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Ideonbolag värvar moln-vd från Amazon

IT-molnbolaget Elastic Move förvärvades nyligen av koncernen Co-native och nu tar bolaget in en ny vd från Amazon.

Lundabolaget är nischat på Amazons molntjänster AWS och utvecklar IT-lösningar för detta, samt förvaltar affärskritiska migreringar till molnet. Med kunder som Thule, Cloetta och Kiviks Musteri har tillväxttakten de senaste åren tilltagit. I fjol omsatte Elastic Move cirka 60 miljoner kronor och tilldelades DI:s Gasellpris för fjärde året i rad.

Den starka utvecklingen har fått friare att knacka på dörren och i somras sålde grundarduon Per Sevrell och Richard Niklasson sin majoritet till Stockholmsbaserade molnkoncernen Co-native.

– Vi gick in i Co-native eftersom vi tror väldigt mycket på den resa gruppen har framför sig, säger Per Sevrell till Rapidus.

Co-native består i dag av fyra bolag som alla är experter inom olika molntjänster. Tanken är att fortsätta att köpa specialistbolag, få dem att växa och med tiden konsolidera en hel palett av olika molntjänster.

– Elastic Moves mål är att nå minst 100 miljoner kronor i omsättning inom två år. Långsiktigt är gruppens mål att bibehålla den starka tillväxten med hög lönsamhet genom samarbeten, säger Per Sevrell.

Han har varit vd för Elastic Move sedan grundandet 2009 men lämnar i februari över manteln till Magnus Histrup, som senast var affärsutvecklingsansvarig inom utbildning och certifiering för AWS i Norden. Grundarduon sitter kvar i styrelsen för Ideonbolaget.

Emiliano Strauss

Molnspecialisten Elastic Move förvärvades nyligen av koncernen Co-native och nu tar bolaget in en ny vd från Amazon.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad