tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Startup-vd drar igång investeringskonsult

|  
|  

För mindre än ett år sedan klev Arlon den Teuling in som vd på Skåne Startups. Sedan organisationen lagts ned har han dragit igång ett konsultbolag för investeringar.

Skåne Startups grundades 2015 och anledningen till nedläggningen är enligt Arlon den Teuling att organisationen inte utvecklats i den riktning som man önskat. Den gick från att vara en gräsrotsorganisation till ett supportsystem för redan etablerade bolag. Nu drar Arlon den Teuling istället igång Malcon Invest tillsammans med medgrundaren Marco Muraca (namnet Malcon är en blandning de båda grundarnas namn).

– Vårt jobb är att resa kapital åt uppskalningsbolag och samtidigt kunna erbjuda bolagen legal hjälp och hjälp med patent och andra finansiella tjänster, säger Arlon den Teuling.

För att kunna ge bolagen den hjälp de behöver har man ingått partnerskap med bland andra advokatbyrån Vinge, patentbyrån Ström & Gulliksson och redovisningsbyrån BDO.

Malcon Invest har i dagsläget fyra kunder, med utrymme för ytterligare ett bolag. Det är tre life science-bolag samt ett bolag inom investeringssegmentet som fokuserar på bland annat blockchain. Pengarna tjänar Malcon Invest först när deras kunder når framgång.

– Vi arbetar med så kallade success fees, men vi återinvesterar också 50 procent av kapitalet i bolagen som vi har rest kapital åt, så vi är väldigt måna om att bolagen lyckas och att de ska bli så framgångsrika som möjligt.

Martin Linderoth

För mindre än ett år sedan klev Arlon den Teuling in som vd på Skåne Startups. Sedan organisationen lagts ned har han dragit igång ett konsultbolag för investeringar.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad