måndag 20 maj 2024

inloggad som

Mycket nu för konkursförvaltaren

|  
|  

Advokat Johan Klåvus, konkursförvaltare i både Radinn och Hövding, får ytterligare ett uppdrag – konkursen i First North-noterade Learning 2 Sleep.

Learning 2 Sleep är ett vårdföretag i Malmö med KBT-terapi för sömnlösa som affärsidé. Bolaget noterades på First North i februari 2022 och sedan dess har aktien varit i konstant fall.

Under åren har förlusterna ökat. Förra året omsatte Learning 2 Sleep 3,4 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus 18,3 miljoner kronor.

Ett avgörande slag mot verksamheten har varit att Region Stockholm sänkt ersättningen för bolagets tjänster. Sedan dess har bolaget kämpat med för låga intäkter och nu har den största ägaren Bonzun sagt nej till kapitaltillskott. Därmed försätts Learning 2 Sleep i konkurs.

Nyhetssajten Breakit skriver att Learning 2 Sleep i somras ingick avtal med Bonzun, även det First North-noterat, om överlåtelse av samtliga aktier i dotterbolaget Bonzun Evolve till Learning 2 Sleep. Köpeskillingen på runt 30 miljoner kronor betalades med nya aktier i sömnbolaget. Bonzun tar efter konkursbeskedet en nedskrivning på 19 miljoner kronor.

Konkursförvaltare för Learning 2 Sleep blir Johan Klåvus vid Advokatfirman Trägårdh.

Varför har så många konkurser hamnat på ditt bord?

– Bra fråga. Det har varit ett skifte i marknaden där utvecklingsbolagen har det otroligt tufft. Nu har det kommit in ett antal uppmärksammade konkurser, som Radinn, Hövding och Learning to sleep. Konkurserna har ökat under en tid, men just dessa har det skrivits mer om, säger Johan Klåvus.

Gunnar Wrede
Martin Linderoth

Advokat Johan Klåvus, konkursförvaltare i både Radinn och Hövding, får ytterligare ett uppdrag – konkursen i First North-noterade Learning 2 Sleep.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.