måndag 15 april 2024

inloggad som

Mycket nu för konkursförvaltaren

|  
|  

Advokat Johan Klåvus, konkursförvaltare i både Radinn och Hövding, får ytterligare ett uppdrag – konkursen i First North-noterade Learning 2 Sleep.

Learning 2 Sleep är ett vårdföretag i Malmö med KBT-terapi för sömnlösa som affärsidé. Bolaget noterades på First North i februari 2022 och sedan dess har aktien varit i konstant fall.

Under åren har förlusterna ökat. Förra året omsatte Learning 2 Sleep 3,4 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus 18,3 miljoner kronor.

Ett avgörande slag mot verksamheten har varit att Region Stockholm sänkt ersättningen för bolagets tjänster. Sedan dess har bolaget kämpat med för låga intäkter och nu har den största ägaren Bonzun sagt nej till kapitaltillskott. Därmed försätts Learning 2 Sleep i konkurs.

Nyhetssajten Breakit skriver att Learning 2 Sleep i somras ingick avtal med Bonzun, även det First North-noterat, om överlåtelse av samtliga aktier i dotterbolaget Bonzun Evolve till Learning 2 Sleep. Köpeskillingen på runt 30 miljoner kronor betalades med nya aktier i sömnbolaget. Bonzun tar efter konkursbeskedet en nedskrivning på 19 miljoner kronor.

Konkursförvaltare för Learning 2 Sleep blir Johan Klåvus vid Advokatfirman Trägårdh.

Varför har så många konkurser hamnat på ditt bord?

– Bra fråga. Det har varit ett skifte i marknaden där utvecklingsbolagen har det otroligt tufft. Nu har det kommit in ett antal uppmärksammade konkurser, som Radinn, Hövding och Learning to sleep. Konkurserna har ökat under en tid, men just dessa har det skrivits mer om, säger Johan Klåvus.

Gunnar Wrede
Martin Linderoth

Advokat Johan Klåvus, konkursförvaltare i både Radinn och Hövding, får ytterligare ett uppdrag – konkursen i First North-noterade Learning 2 Sleep.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.