tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Radinns grundare får revansch

Igår kunde Rapidus avslöja att det Malmöbaserade jetboardbolaget Radinns konkursbo blivit uppköpt. Nu är det bekräftat vem köparen är – och han får sitt livs revansch.

Trots att flera tunga investerare, bland annat IT-miljardären Dan Olofssons Danir,
har pumpat in hundratals miljoner kronor i Radinn kastade det hajpade jetboardbolaget in handduken och ansökte om konkurs i november.

Redan då stod spekulanterna på kö och efter Rapidus avslöjande igår om att Radinns konkursbo sålts tog ryktena fart om att konkurrenten Awake köpt upp konkursboet. Både Breakit och Dagens Industri pekade under onsdagkvällen ut Awake som köpare. Nu kan Rapidus bekräfta att så är fallet.

– Det är Awake som köpt Radinns tillgångar. De har inte köpt aktierna i bolaget, uppger konkursförvaltaren Johan Klåvus vid Trägårdh Advokatbyrå för Rapidus.

Köpet bekräftas även av Awakes vd Adam Treschow.

– Ja, det stämmer. Vi har köpt diverse materiella och immateriella tillgångar. Bland annat teknologi, patent och domäner.

Awake grundades av Philip Werner, som också var med och startade Radinn 2013. Han lämnade Radinn efter meningsskiljaktigheter och startade det konkurrerande bolaget. I dag är Philip Werner styrelseordförande i Awake.

Återtagandet av Radinns inkråm får ses som en riktig revansch för Philip Werner.

Awake ägs dock i dag till nästan 70 procent av Sagitta Ventures som i sin tur kontrolleras av den danska miljardären Tais Clausen.

Hur mycket affären är värd vill Adam Treschow inte berätta, men han säger till Rapidus att affären inte inkluderar några av Radinns anställda.

– Däremot är vi alltid intresserade av kunniga, passionerade och drivna personer så om intresse finns är vi potentiellt också det. Vi är övertygade om att detta mycket spännande förvärv av tillgångar kan bidra till fortsatt vidare utveckling av Awakes affär genom att dra nytta av allt det arbete som har gjorts som vi tror kommer stärka både vår marknadsposition och produktportfölj.

Rapidus har sökt Philip Werner utan framgång.

Martin Linderoth

Igår kunde Rapidus avslöja att det Malmöbaserade jetboardbolaget Radinns konkursbo blivit uppköpt. Nu är det bekräftat vem köparen är – och han får sitt livs revansch.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad